Het begin

De geschiedenis van Studio Woudec Dilbeek begint in 1980 in de gemeente Sint-Genesius-Rode, waar de broers Filip en Marc Wouters een fotozaak in Sint-Genesius-Rode oprichten onder de naam Foto Woudec.

Overname STWD door André Ghyssens

Na een lang succesverhaal  en het nieuwe verhaal met de digitalisering in de fotowereld gingen de broers andere horizonten opzoeken en werden de zaken vanaf 2006 verkocht en overgelaten.

Op 15 januari 2010 nam ik  Foto Woudec in Dilbeek over en drukte mijn nieuwe stempel op door een naamsverandering

Namelijk Studio Woudec Dilbeek

Ofschoon er veel fotografen stopten wegens geen opvolger, concurrentie, nam ik de beslissing tegen de stroom in te gaan

Het kon niet zo zijn dat zo een mooi beroep verloren zou gaan.

Studio Woudec Dilbeek is nog de enige overgebleven fotozaak uit dit verleden 

Met een technisch grafische opleiding,  werkervaring als ontwerper en kwaliteitsmanager in de verpakkingsindustrie,  40 jaar informatica als uit de hand gelopen hobby en ja nog eens evenveel fotografische ervaring was er genoeg technische bagage in huis om Foto Woudec over te nemen. 

Door André werden vooral drie nieuwe toepassingen prioritair gelinkt aan de jaren opleiding, kennis en ervaring.

  • Fotografie buiten of met fotostudio, virtuele bezoeken (Matterport), Dronereportage met Haselblad
  • Grafische toepassingen, montage promofilmpjes.
  • Computer, verkoop met dienst en reparatie.

Als kind was ik al vanaf zeven jaar met Fotografie bezig, Filip Wouters mijn mentor en goede vriend gaf hem halfweg de jaren 80 de professionele duw waardoor kennis en ervaring een hoger niveau bereikte.

Ofschoon er in het begin van de digitale fotografie er veel  tegenstand en ongeloof was van mijn analoge fotografen collega's, was ik ervan overtuigd dat digitale fotografie binnen de kortste keren het analoge zou voorbijsteken in kwaliteit en mogelijkheden.

Nieuwe evolutie met Studio Woudec Dilbeek vanaf September 2021

Sinds Covid-19 en met de constante evolutie en zoektocht naar vernieuwing heeft Studio Woudec Dilbeek haar prioriteiten verlegd.

De profilering van de winkel veranderde meer  naar een volwaardige fotostudio.

Prioriteiten worden vooral verlegt naar fotografische specialiteiten. en producten die rechtstreeks aan foto's worden gelinkt.

Vanaf Augustus 2022 wordt de zichtbare Retail verkoop in de winkel aangepast en vooral uitgewerkt naar de webshop van Studio Woudec Dilbeek