Het begin.

De geschiedenis van Studio Woudec Dilbeek begint in 1980 in de gemeente Sint-Genesius-Rode, waar de broers Filip en Marc Wouters een fotozaak in Sint-Genesius-Rode oprichten onder de naam FotoWoudec.

Overname STWD door André Ghyssens

Na een lang succesverhaal  en de toekomstige digitalisering in de fotowereld gingen de broers andere horizonten opzoeken en werden de zaken vanaf 2006 verkocht en overgelaten.

André Ghyssens nam op 15 januari 2010 FotoWoudec in Dilbeek over en drukte zijn nieuwe stempel door een naamsverandering naar

Studio Woudec Dilbeek uit te voeren.

Studio Woudec Dilbeek is nog de enige overgebleven fotozaak uit dit verleden

Met een technisch grafische opleiding,  werkervaring als ontwerper en kwaliteitsmanager in de verpakkingsindustrie, en nog eens 40 jaar informatica als hobby en ja nog eens evenveel fotografische ervaring was er genoeg technische bagage in huis om FotoWoudec over te nemen. 

Door hem werden vooral drie nieuwe toepassingen prioritair in de zaak.

  • Digitale Fotografie
  • Grafische toepassingen
  • Computer, verkoop met dienst en reparatie.

Precies gelinkt aan de jaren opleiding, kennis en ervaring.

Als kind was hij vanaf zeven jaar met Fotografie bezig was, Filip Wouters zijn mentor en vriend die halfweg de jaren 80 me de duw gaf waardoor kennis en ervaring een hoger niveau bereikte.

In het begin van de digitale fotografie, was hij ervan overtuigd dat deze binnen de kortste keren het analoge zou voorbijsteken ofschoon vele

vrienden fotografen er niet van overtuigd waren.

Nieuwe evolutie met Studio Woudec Dilbeek vanaf September 2021

Door covid-19, de constante evolutie en zoektocht naar vernieuwing heeft Studio Woudec Dilbeek haar prioriteiten verlegd.

De profilering van de winkel veranderd naar een fotostudio met mogelijkheid om aankopen te kunnen doen.

Prioriteiten worden vooral verlegt naar fotografische specialiteiten. en producten die rechtstreeks aan foto's worden gelinkt.

Vanaf september 2021 wordt de zichtbare Retail verkoop in de winkel aangepast en vooral uitgewerkt via de webshop.

Studio Woudec Dilbeek